Hull i ørene – Blomdahl medical ear piercing

Hull i ørene – Blomdahl medical ear piercing

Barn

Vi anbefaler hull i ørene med Blomdahls medisinske øresmykker til barn.

Bare det beste er godt nok for Barna

Det burde være selvklart at barn skal slippe å utsettes for nikkel. Medical Plastic fra Blomdahl er verdens eneste øredibbe med 0% nikkel og anbefales derfor til barn, men også til voksne som vil unngå nikkel.

Dobbelthull – det beste for barnet

Har du barn som selv ber om å få hull i ørene? Barnet kan ha lengtet etter den store dagen og likevel angre seg etter det første hullet. Derfor har Blomdahl utviklet medisinsk dobbel-hulltagning. Det innebærer at hulltagningen gjøres i begge ørene samtidig. På denne måten går det fortere, kjennes tryggere og er mer skånsomt for barnet.

Låsen er nøkkelen til den beste legningen

Når det kommer luft til det nye hullet leges det bedre. Blomdahls lås sitter alltid lengst ut på stiften og kapsler inn den spisse tuppen. Låsen går ikke å dra inn på stiften som på vanlige øredobber. Derfor kommer det alltid luft til det nye hullet. Blomdahls lås er derfor nøkkelen til en trygg og probelmfri legning. 

Certified Blomdahl piercer

For å sikre en trygg og hygienisk behandling for deg, er vi pålagt å ha sertifisering i hulltagning fra Blomdahl. På kurset lærer vi om medisinsk hulltagning, det er både teoretisk og praktisk arbeid, slik at du skal føle deg trygg når du skal ta behandlingen hos oss. Kurset fører til sertifisering.

Gå opp i størrelse – hullet krymper.

Når man tar ut de første øredobbene er det en fordel at disse er litt tykkere enn de vanlige øredobbene. Hullet begynner nemlig å krympe umiddelbart i rask takt. Om hullet tas med en anelse kraftigere stift så får man en ekstra sikkerhets margin. Dette gjør det lettere å sette i vanlige øredobber uten å skade de følsomme veggene inne i hullet og dermed forårsake infeksjon. Det er akkurat derfor Blomdahls øredobber er litt kraftigere en vanlige øredobber. Vanlige øredobber har en stift på 1,00 mm eller tynnere, Blomdahl har en stift på 1,30 mm diameter.

Blomdahl nøyer seg ikke med gull.

Ca. 10% av svenske kvinner har gullallergi. Derfor fraråder ledende hudleger å bruke gulløredobber under piercing og den sensitive legingsperioden. Blomdahl har utviklet en genial løsning – Golden Titanium. Selve smykket har gullfarget beleggning, men de delene som kommer i kontakt med huden, er av ren, medisinsk titan.

Silver Titanium har på samme måte et sølvfarget belegg. Natural Titanium har det rene, medisinske titanets natrulige farge.

Hull ørene medisinske øresmykker

Nikkel er et av de vanligste metallene som vi kommer i kontakt med og derfor også den vanligste årsaken til kontaktallergi og eksem. Vi har lenge visst at vi skal unngå nikkel i smykker for å forhindre utvikling av nikkelallergi. Nå har det også vist seg at det ikke bare er nikkel som vi må vare oppmerksomme på nær vi kjøper smykker. I EU er det nå innført regler i forhold til stoffene kadmium og bly i smykker. Dette er stoffer som sjelden medfører kontaktallergi, men de er giftige og kobles til alvorlige sykdommer som nerveskader og kreft.

Ved bruk av Blomdahl kan du være trygg på at du får hudvennlige smykker som er utviklet i samsvar med hudleger. I dette arbeidet er det tatt hensyn til helserisikoer forbundet med nikkel, kadmium og bly, samt mange andre uheldige stoffer som (ennå) ikke er offentlig regulert.

Blomdahls grunntanke og kvalitetssertifikat viser tydelig hvordan de følger med og ligger i forkant av regler som finnes for smykker og hulltagning. Øredobbene både designes og produseres i Sverige, noe som innebærer at de har full kontroll over hvert produksjonstrinn og alle materialer. Blomdahl setter alltid det medisinske aspektet først. For å kvalitetssikre at det ikke selges helsefarlige smykker gjennomfører Kjemikalieforvaltningen nå et prosjekt i Sverige hvor de besøker butikker og kjøper inn smykker for å kontrollere innholdet av nikkel, kadmium og bly.

Vær bevisst 

  • Tenk på helsen og velg trygge smykker.
  • Ingen smykker som er laget i metall er nikkelfrie!
  • Man øker risikoen for å utvikle nikkelallergi hvis man bruker piercing med ikke hudvennlige materialer.
  • De beste materialene du kan bruke er ren medisinsk titan og medisinsk plast. Disse materialene er mer hudvennlige enn både gull og sølv.
  • Det er større risiko for å utvikle allergi det første året man har tatt et hull. Derfor er det aller viktigst å bruke trygge smykker i denne perioden.

Unngå allergi

Med smykkene til Blomdahl kan du bære smykker hver dag uten at du utsettes for allergifremkallende eller helsefarlige materialer.  Vi anbefaler å kun bruke øredobber fra Blomdahl under det første året etter man har tatt hull i ørene. Når du tar hull med Blomdahl og skifter til hudvennlige øredobber etter 6-12 uker, unngår de å utvikle allergi under den perioden da risikoen er som størst.

Barnets første øredobber

I løpet av det første året etter barnet har tatt hull i ørene er det viktig at hullet holdes rent, tørt og luftig. Derfor anbefaler vi barn å først bytte til våre «luftige» øredobber Fixed Pendant, med krok i ren medisinsk plast. Disse øredobbene er lette og myke.

Etter ca. 6 uker bør barn bytte til vanlige øredobber. Det tar opp til et helt år før hullet er helt leget og husk at huden som er dannet er tynn og skjør. Når man bytter til vanlig øredobb er det lett å skade huden og at det oppstår en infeksjon. Det er derfor viktig at man fortsetter å holde det rent, tørt og luftig det første året. Det er viktigt å tenke på å ikke trykke låsen for tett inn mot øret. Den beste legningen av såret får man når det er luft mellom øret og låsen.

Det er størst risiko å utvikle allergi det første året etter barnet har tatt hull. Derfor er det lurt å anbefale Blomdahls hudvennlige øredobber i ren medisinsk plast. Da er Pendant Fixed et godt førstevalg.

Timebestilling hos Elins Hårstudio – Sandefjord

For å booke time hos Elins Hårstudio frisører Sandefjord ring 33 47 83 10. Eller bruk vår online timebestilling klikk her

Pin It on Pinterest

Share This